Procvat gradnje u Gorskom kotaru

četvrtak, veljače 05, 2009

Nakon 2 godine koliko je trajala izrada detaljnih planova, općina Mrkopalj za proljeće je najavila otvaranje prve poslovne zone u Gorskom kotaru. Na tom području uskoro bi se mogle naći različite prodavaonice i manji trgovački centri, skladišni prostori, uredske, upravne te građevine svih vrsta uslužnih i zanatskih djelatnosti, manje prouzvodne građevinske djelatnosti koje ne ugrožavaju okoliš te sadržaji društvenog standarda poput vrtića ili ugostiteljstva.


Delničko gradsko poglavarstvo donijelo je pak odluku o izgradnji betonske kazete za odlaganje otpada koji sadrži azbest na odlagalištu Sović Laz, kojim se inače koriste i ostale goranske jedinice lokalne samouprave. A općini Ravna Gora, ove bi godine značajnije prihode mogla donijeti prodaja građevinskog zemljišta. Naime na prvoj ovogodišnjoj sjednici poglavarstva prihvaćen je prijedlog natječaja za prodaju građevinskog zemljišta u Staroj Sušici i Starom Lazu, po cijeni koja se kreće od 50 do 160 kuna za kvadratni metar.

Mogućnost izraženije gradnje pojavit će se i u Lokvama čije je središte ovih dana dobilo dugoočekivani Urbanistički plan uređenja, posebno važan za dio naselja Njivice kojim se rješava sva potrebna infrastruktura. Najveći problem za cijele Lokve su stroge odredbe vezane uz vodozaštitu i plavno područje koje praktički priječi proširenje gradnje, odnosno omogućije samo rekonstrukciju postojećih građevina.

Izvor: R-1 Portal

Posted in , , , , | 0 Comments

0 komentari:

Objavi komentar